De echte waarheid over André Hazes

Afgelopen dinsdag was het de vierde sterfdag van André Hazes en dat zullen we weten ook. Robert de Waal, voormalig bodyguard van Dré, presenteerde die dag zijn boek ‘De schaduw van André’. Boordevol onthullingen, bijvoorbeeld over de zelfmoordpogingen die Dré zou hebben ondernomen. Opgeschreven met toestemming van weduwe Rachel.

Maar daarmee zijn we er nog niet. Jan en Friedel van Galen, de ouders van Rachel, zitten ook achter de tekstverwerker. Zij willen een boek publiceren waarin zij ‘schokkende feiten’ onthullen over het leven van hun dochter, die zij een ‘niets ontziende weduwe’ noemen.

Rachel dreigt haar ouders nu met een claim van 100.000 euro wanneer zij hun plannen doorzetten. Dat heeft volgens papa Jan van Galen alles te maken met de grenzeloze geldzucht van dochter Rachel. “Maar er is meer, veel meer. Zo erg dat ik er nauwelijks over kan praten”.

Dat valt gelukkig mee. Ik heb papa Jan gebeld, want de familie Van Galen staat gewoon in het telefoonboek. Ruim twee uur sprak ik met het echtpaar. Vooral Jan was erg emotioneel, want de onthullingen liegen er niet om. Zo zou Rachel een relatie met Robert de Waal hebben gehad, die zeven jaar jonger is dan zij. Ze verleidde hem toen hij 20 was. Rachel zorgde er ook voor dat Robert bij Dré aan de slag kon, als bodyguard. Dré wilde eerst niet, want wat moest hij in hemelsnaam met een bodyguard? Maar Rachel zette door.

Op een zomeravond in 2003 zat Dré op de veranda voor zijn Vinkeveense villa. Hij was zo dronken dat zijn hersenen allang niet meer registreerden wat hij zag. Toen heeft Rachel haar jeep voor de veranda geparkeerd en het op de motorkap met bodyguard Robert gedaan. Papa Jan kwam toevallig langs om een cd’tje af te geven. Hij zag het gebeuren. De tranen schoten hem in de ogen. Daar zat Dré in zijn schommelstoel, niets ziend met een schaal knakworsten op schoot. Voor hem op de oprit lag Robert ruggelings op de motorkap, broek op de knieën. Rachel bovenop hem.

Nog zoiets. Weinig mensen weten dat André elk jaar dertig mongoloïde kinderen uitnodigde in zijn huis in Vinkeveen. Gewoon om iets goeds te doen, want Dré had een klein hartje. Na zijn dood is Rachel daarmee doorgegaan. Maar toen oud-voetballer John de Wolf voor de tweede keer zijn liefdesrelatie met haar verbrak, is Rachel doorgedraaid. Daarna kreeg je dat gedoe met die kikker die de reïncarnatie van Dré zou zijn. Rachel heeft toen die mongoloïde kinderen met rietjes de Vinkeveense Plassen achter haar huis laten uitkammen. Wie de meeste kikkers opblies, kreeg een door haar gesigneerde cd van Dré. De grond lag bezaaid met kikkerlijkjes. Niemand die dat weet, maar het is de enige echte waarheid.

Zomaar twee onthullingen uit het boek dat hopelijk snel komen gaat. Ik schrijf het hier voor alle zekerheid op omdat alles verteld moet worden en niets verzwegen. Uit respect voor Dré.


 

29 reacties op “De echte waarheid over André Hazes”

 1. Jitze van der Meer

  Als dat met die kikkers waar is, mogen ze die Rachel van mij direct opblazen en dan niet met een rietje.
  Mongoloïde kinderen zijn van nature vriendelijk en lief, maar Mongolen, die kikkers laten opblazen moeten met wortel en tak worden uitgeroeid.

 2. Friedel en Jan hebben dus ruzie met dochter Rachel… dat kon nog weleens een flinke oorlog worden… met wie heeft Rachel eigenlijk geen ruzie? Heb je het in je verhaal over die roze auto? Geen wonder dat André het verschil niet meer zag tussen de motorkap en Rachels behind…

 3. Jitze, je sarcasme-sensor lijkt niet te werken. Moet je even naar laten kijken.

 4. Ik heb een afkeer van dat op geld beluste mediageile Hazeswijf, maar geloof niet dat ze heeft liggen krikken op haar motorkap. Als BN-er wéét je dat de pers altijd op de loer kan liggen en dan ga je heus het risico niet nemen dat je de volgende ochtend in een charmant standje in de bladen staat. Als ze echt kikkers heeft laten opblazen dan spoort ze niet. Erg laf om zoiets te doen, en heel laag om kinderen tot zoiets aan te zetten. Als het een lulverhaal is dan is er ook iets flink mis in de bovenkamer van haar vader.

 5. Ai… ik maak me een beetje zorgen omtrent de intelligentie van sommige van je lezers. Goede column trouwens!!

 6. Haha geweldige column weer! Het niveau van bovenstaande comments is echter ver te zoeken, parels voor de zwijnen! 😉

 7. Geen hazesfan

  Ge-wel-dige column! Hoeveel jaar gaan we nog horen dat het nu 4, 10. 50 of 100 jaar geleden is dat Hazes dood is? De man heeft een paar meelallers gemaakt die onder het genot van het vocht waar hij zelf de grootste afnemer van was soms zelfs leuk worden, maar ook niet meer dan dat. Ik lees dus heel goed de satirische ondertoon in je column, cool man!
  Bij SBS 6 was er ook weer eens niks te melden op het shownieuws en de mediageile familie Ha6 incluis bodyguard is zwaar gekrenkt. Ach en wee. Kan me voorstellen dat ze niet blij zijn, maar zo reageren is tegen het zielige aan. Keep up the good work Luuk!

 8. Cliff Barnes

  Schitterend hoe dat kapsel van Raggels moeder helemaal gestijld is op die bril. Daaraan herken je gewoon een modebewuste vrouw van de wereld, het oog voor detail. Ze doet me overigens denken aan een struisvogel, eigenlijk geen idee hoe dat komt.

 9. Geweldige collum, in 1 collum 4 personen op de tenen trappen, jammer dat jou lezers niet hetzelfde begrip hebben voor collums dan (van alle personen) Albert Verlinde.

 10. Leuk stuk. Hoor en wederhoor zijn perfect toegepast :\\’). Bronnen verzinnen en hun redenaties bedenken is eigenljk best tof, of niet? Ik hoop dat je hier van heb geleerd en lekker in je onschuldige tilburg aan een ongeneeslijke ziekte sterft.

 11. Ook deze column heeft me weer een onbedaarlijke lachbui gegeven, zoals inmiddels ontelbare columns van jouw hand dat deden. Vaak las ik ze in de trein, tot mijn lat-relatie naar de knoppen ging, en dan geneerde ik me soms wel eens omdat ik soms echt niet op kon houden. Een lekkerder soort gene dan het ‘ze zullen vast denken dat ik mesjokke ben want zo heeft men nog nooit iemand in zijn uppie zien lachen waarschijnlijk’ is er evenwel niet. Te vergelijken denk ik met seks met Angelina Jolie achter een stalletje op de Albert Cuyp markt, ofzo. Nou ja, ik ben niet zo goed in het bedenken van metaforen als jij Luuk, anyway, waarom ik dit schrijf, gewoon om even een blijk van waardering te geven hier, want lachen is het mooiste wat er is.

 12. net Raggel op tv, zo onder de zonnebank vandaan, nog wat zwetend, net als Dre. zweten uit respect. reageren kan zij niet? comment-spam optellen, aihhh, geen eurotekens ervoor. ik denk elke dag aan hem. Toen ze bij de advocaat was om te scheiden?
  maar weer hebben we het over haar en weer was ze op tv, Dre’s wens.

 13. Luuk mooi man, je hebt het weer geflikt.
  Metro mag blij met je zijn, free publicty !!!!
  Tot later, Alex en Marleen

 14. Dat verhaal over Hazes…….WAT EEN GELUL van je Luuk. Heb helemaal niets met Rachel Haze en vond Andre wel oke, maar ben geen super fan ofzo. Maar wat je nu allemaal weer schrijft. Het Kikkerlijkjes verhaal, daaraan hoor je gewoon dat het verzonnen hersenspinsels van jou zelf zijn Luuk. Het is duidelijk een sensatie verhaal, van een gefrustreede sensatiebak. Het feit dat het verhaal over de kindjes met het “Downsyndroom”(Ja Luuk, zo heet het, ze komen niet allemaal uit mongolie) uit jou brein is ontsproten, zegt meer over jou dan over een ander. En nu de ballen nog om mijn reactie te laten staan. Zal wel niet.
  Groet Roberto

 15. Maar goed dat je weer eens in de media genoemd werd, want is was je schitterende stukje proza al weer helemaal vergeten.
  Na de brandbrieven heb ik het uit het oog verloren en blijkbaar heb ik al weer heel wat gemist. Zonde zonde zonde.

  De RSS feed is inmiddels weer toegevoegd, check.

 16. Die Luuk, zo heeft hij Moszkowicz tegen zich en nu Verlinde achter zich. Een kinky sandwich mij dunkt. Om Wild van te worden. Wees blij dat Gretta alleen onder de douche zingt. Of is dat not done om Gretta en douche in één zin te noemen?

 17. Luuk, je schrijft schitterdende columns.
  Laat dit soort onderwerpen toch voor wat ze zijn joh, de sop is de kool niet waard..

 18. Wat een tokkie familie, is eigenlijk niet waard hier letters aan te verspillen met een column.

 19. Ziet nou echt niemand de gelijkenis tussen André Hazes junior en John de Wolf? Kijk maar eens naar jeugdfoto’s van De Wolf, geen twijfel mogelijk. Ook Rodney en Desley, wettelijke zoons van De Wolf, vertonen een frappante gelijkenis met Dreetje.
  Vreemd dat geen enkel tijdschrift daar ooit mee naar buiten is gekomen.

 20. helemaal mee eens …snap niet dat Niemand dat ziet zeker bang voor rachel komt ze weer met een claim zou een DNA test voorstellen dan is dat ook de wereld uit
  en dat rachel met iedereen die geld heeft rommelt is al zolang aan de gang snap alleen die mannen niet die erin trappen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top