Dansend de wereld rond

Wat kan internet een mens soms vrolijk maken. Neem nu de 29-jarige Amerikaan Matt Harding. Drie jaar geleden besloot hij zijn goedbetaalde baan als gamedesigner op te zeggen en met het geld dat hij gespaard had, de wereld rond te trekken. Om zijn vrienden en familie te laten weten in welk land hij was, begon hij de website WhereTheHellIsMatt.com.

Onderweg tijdens zijn wereldreis kwam Matt op een even uniek als simpel idee. Hij besloot op elke ’toeristische hotspot’ waar hij kwam een dansje te maken en dat op videocamera vast te leggen. Na anderhalf jaar van continent naar continent te hebben rondgetrokken, plaatste Matt zijn filmpje op zijn website, begeleid door het nummer Sweet Lullaby van Deep Forest.
Het filmpje ging als een lopend vuurtje het hele internet over en werd zelfs vertoond in de TV show Good Morning America. Waarom? Omdat het zo uitzonderlijk aandoenlijk is. Een intens tevreden Matt, knullig dansend terwijl om hem heen de wereld voortraast. Het geeft de kijker kippenvel. Wat is er toch weinig nodig om gelukkig te zijn.

Inmiddels was Matt weer thuis. Daar werd hij benaderd door een echtpaar met de vraag of hij niet nóg zo’n video wilde maken. Matt grapte: “betalen jullie me ervoor?” Geen probleem. De man en vrouw waren allebei manager bij kauwgomfabrikant Stride Gum. Binnen een week was het geregeld. Matt mocht op kosten van de fabrikant nog een wereldreis maken. Begin dit jaar vertrok Matt voor een reis van zes maanden waarin hij 39 landen op alle zeven continenten bezocht. En hij danste als nooit te voren.

close

Genoten van deze tekst? Ontvang mijn schrijfsels dan gratis in je mailbox!