Cursus columns schrijven voor gevorderden

Schrijven is schrappen. Schrijven gaat om wat er overblijft. Precies zoals dat ook is bij een beeldhouwer. Wat met de hamer en beitel weggebikt wordt, bepaalt wat overblijft. En wat overblijft, dát wordt gezien. Korte, scherpe teksten die je juist doen stoppen met lezen. Simpelweg om dat ze je aan het denken zetten.

Maar hoe doe je dat, iets zo verwoorden dat het amuseert of juist (auw!) tegen het zere been is? Veel ruimte heb je niet, hooguit een paar honderd woorden.Columns schrijven is een vak. Dus… te leren.

Hoe? Via mijn interactieve groepscursus columns schrijven, die ik geheel online geef, middels Zoom. Maximaal 5 deelnemers*.

Liever niet in een groep? Overweeg dan deze of deze online cursus.

Wat leer je tijdens deze cursus?

Tijdens de cursus leer je om anders (met een ‘columnistenoog’) naar je eigen én andermans columns te kijken. Waarom ‘werkt’ een column wel of juist niet? En hoe los je schrijfproblemen op? Groepsgewijs werken we aan de kwaliteit van je columns. Wat is goed? En wat kan mogelijk beter? Kortom: kruisbestuiving! Doel: het ontwikkelen van een meer kritische, professionele blik op je eigen werk.

Voor wie is deze cursus bedoeld?

Eenieder die niet bang is om opbouwende kritiek te geven én te ontvangen. Je moet ook echt bereid zijn een aantal uren per week in deze cursus te steken. Uren waarin je je column schrijft én tijd waarin je de columns van je medecursisten leest en van commentaar voorziet. Plus de online samenkomsten natuurlijk.

Ik verwacht dus enig commitment van je!

Beschik je al over enige schrijfervaring, maar kom je door je drukke bestaan maar niet aan schrijven toe? Dan is deze cursus de ideale stimulans. Je schrijft in totaal vijf columns, hebt vijf deadlines én een publiek.

cursus-columns-schrijven

De cursus columns schrijven bestaat uit:

IntroductMIdDAG

Tijdsduur circa 1,5 uur, mogelijk met uitloop. Ik praat je in een uur bij over de diverse in & outs van het columnistenvak. Vervolgens heb je nog alle tijd om mij het hemd van het lijf te vragen.

Eigenlijke cursus

De eigenlijke cursus columns schrijven duurt 7 weken en volg je online. In die periode geef ik je vijf (schrijf)opdrachten, zó samengesteld dat je kennis maakt met de diverse aspecten van het columns schrijven. Na afloop van elke opdracht komen we als groep virtueel samen en bespreken dan elkaars vers geschreven werk.

Daarnaast ontvang je GRATIS toegang tot de online cursus Columns met Koelman (normaal € 97,-) én een 103 pagina’s tellende reader; lekker om ontspannen te lezen, boordevol interviews met bekende columnisten.

Prijs 297,-

Luuk Koelman

Luuk Koelman is een van de meest gelezen en meest besproken columnisten van Nederland. Zeventien jaar lang schreef hij wekelijks een column voor Dagblad Metro in zijn kenmerkende vlijmscherpe stijl. Af en toe werd hij dan ook voor de rechter gesleept, maar hij won altijd. Ook kreeg hij regelmatig bedreigingen, maar gelukkig nog vaker complimenten.

Daarnaast gaf Koelman colleges columns schrijven aan verschillende scholen voor journalistiek en coacht hij een aantal talentvolle (aankomende) columnisten. Met andere woorden: een betere leermeester is moeilijk te vinden!

Cursisten over deze cursus:

Interesse?

Vul dan hieronder (geheel vrijblijvend) je gegevens is. Bij voldoende belangstelling prik ik data voor een volgende cursus en stuur je dan een mailtje.