Cursus columns schrijven in tijden van corona

Schrijven is schrappen. Schrijven gaat om wat er overblijft. Precies zoals dat ook is bij een beeldhouwer. Wat met de hamer en beitel weggebikt wordt, bepaalt wat overblijft. En wat overblijft, dát wordt gezien.

Korte, scherpe teksten die je juist doen stoppen met lezen. Simpelweg om dat ze je aan het denken zetten.

Toe aan een cursus columns schrijven? Ga er maar aan staan: iets zo verwoorden dat het amuseert of juist (auw!) tegen het zere been is. Veel ruimte heb je niet, hooguit een paar honderd woorden.Columns schrijven is een vak. Dus… te leren.


Hoe? Via mijn interactieve groepscursus columns schrijven, die ik in deze hernieuwde coronatijden geheel online geef, middels Zoom. Zondag 9 januari 2022 start de volgende cursus. Maximaal 5 deelnemers*.

Liever niet in een groep? Overweeg dan deze of deze online cursus.

cursus-columns-schrijven

De cursus columns schrijven bestaat uit:

IntroductMIdDAG

Zondagmiddag 9 januari om 16.00 uur. Tijdsduur circa 1,5 uur, mogelijk met uitloop. Ik praat je in een uur bij over de diverse in & outs van het columnistenvak. Vervolgens heb je nog alle tijd om mij het hemd van het lijf te vragen.

Eigenlijke cursus

De eigenlijke cursus columns schrijven duurt 7 weken en volg je online. In die periode geef ik je vijf (schrijf)opdrachten, zó samengesteld dat je kennis maakt met de diverse aspecten van het columns schrijven. Na afloop van elke opdracht komen we als groep virtueel samen en bespreken dan elkaars vers geschreven werk.

Tijdens de cursus leer je om anders (met een ‘columnistenoog’) naar je eigen én andermans columns te kijken. Waarom ‘werkt’ een column wel of juist niet? En hoe los je schrijfproblemen op? Groepsgewijs werken we aan de kwaliteit van je columns. Wat is goed? En wat kan mogelijk beter? Kortom: kruisbestuiving! Doel: het ontwikkelen van een meer kritische, professionele blik op je eigen werk.

Tijdens elke online bijeenkomst heb je alle tijd om me het hemd van het lijf te vragen.

Bovendien ontvang je GRATIS toegang tot de online cursus Columns met Koelman (normaal € 97,-)
Plus een 103 pagina’s tellende reader; lekker om ontspannen te lezen, boordevol interviews met bekende columnisten.

Alle data waarin we online bijeenkomen:
zo 9 januari om 16 uur;
wo 19 januari om 20 uur;
zo 30 januari om 16 uur;
wo 9 februari om 20 uur;
zo 20 februari om 16 uur;
wo 2 maart om 20 uur.

Voor wie is deze cursus bedoeld?

Eenieder die niet bang is om opbouwende kritiek te geven én te ontvangen. Je moet ook echt bereid zijn een aantal uren per week in deze cursus te steken. Uren waarin je je column schrijft én tijd waarin je de columns van je medecursisten leest en van commentaar voorziet. Plus de online samenkomsten natuurlijk.

Ik verwacht dus enig commitment van je!

Kom je maar niet aan schrijven toe? Dan is deze cursus de ideale stimulans. Je schrijft in totaal vijf columns, hebt vijf deadlines én een publiek.

Prijs 197,-

(excl btw; 238,37 incl btw)

Luuk Koelman

Luuk Koelman is een van de meest gelezen en meest besproken columnisten van Nederland. Zeventien jaar lang schreef hij wekelijks een column voor Dagblad Metro in zijn kenmerkende vlijmscherpe stijl. Af en toe werd hij dan ook voor de rechter gesleept, maar hij won altijd. Ook kreeg hij regelmatig bedreigingen, maar gelukkig nog vaker complimenten.

Daarnaast geeft Koelman colleges columns schrijven aan verschillende scholen voor journalistiek en coacht hij een aantal talentvolle (aankomende) columnisten. Met andere woorden: een betere leermeester is moeilijk te vinden!

Cursisten over deze cursus:

Ja, ik WIL GRAAG DEELNEMEN AAN deze cursus columns schrijven!

Opgelet, er is nog slechts 1 plek vrij. Vul hieronder je gegevens is. Na inschrijving ontvang je een ontvangstbevestiging met aanvullende info.

Bekijk hier de cursusvoorwaarden