Clown Bassie is een held

Respect voor clown Bassie. Hij was afgelopen zondagavond één van de passagiers in de ‘Bassie en Adriaan heteluchtballon’. Aan boord bevonden zich vier personen. Alles ging goed, tot de wind stilviel en de ballonvaarder een noodlanding moest maken in een Eindhovens park. De mand stuiterde twee keer op de grond. Clown Bassie: “Ik riep nog: door de knieën! Twee mensen deden dat niet. Die hadden wat last van hun enkels”.

De sympathieke kindervriend wist aanvankelijk niet hoe het met de twee onfortuinlijke passagiers ging. “Ik ben gelijk foto’s en handtekeningen gaan uitdelen aan de samengestroomde menigte”. Even later was de ambulance ter plekke. Eén van de twee lichtgewonden, een jongen met een verstandelijke beperking, had zijn enkel gebroken. Bassie: “Dat is zo’n kind dat links kijkt als je rechts zegt en andersom”. Hoe dan ook, het was een “prachtige vlucht” met een “prima landing”, die hooguit iets te hard was. “Ik stuur die jongen gewoon een DVD’tje van mezelf en dan is iedereen weer blij. Niks aan de hand. Altijd blijven lachen!”

Drommelse Bassie! Wat kreeg hij op internet de wind van voren. Hij zou helemaal niet van kinderen houden. Maar moet dat dan? Hij is clown van beroep. Alsof elke vuilnisman een zwak moet hebben voor kliko’s. Nee, Bassie is uniek. Een verademing. Eindelijk eens een BN’er die géén mediatraining heeft gehad. Ik geef u even de definitie: ‘mediatraining leert u om in een interview een goed verhaal te vertellen, goed voor uzelf en goed voor de journalist’. Dat is blijkbaar wat het volk wil. Een wereld van bordkarton, alles ingestudeerd. Het liefst zien we clown Bassie behoedzaam laverend, als een Job Cohen, op ziekenbezoek bij een jongen met een verstandelijke beperking. De camera’s van RTL Boulevard en Shownieuws snorren. Is de DVD mooi in beeld? Ja, dán ben je een kindervriend.

De waarheid is: clown Bassie nam na de noodlanding de enige juiste beslissing. Hij hield toeschouwers weg bij de mand door foto’s en handtekeningen uit te delen. Prima gedaan. Daarna zei hij waar het volgens hem om gaat. “Man, ik ben 74 jaar, heb zelf een kunstheup en een kunstknie en ik heb nergens last van”. Klaar. Prachtig vind ik dat. Een eerlijk moment in de media, waar zie je dat nog tegenwoordig? Wat mij betreft is Bassie een held.
 

close

Genoten? Ontvang mijn schrijfsels dan gratis in je mailbox!