Clown Bassie is een held

Respect voor clown Bassie. Hij was afgelopen zondagavond één van de passagiers in de ‘Bassie en Adriaan heteluchtballon’. Aan boord bevonden zich vier personen. Alles ging goed, tot de wind stilviel en de ballonvaarder een noodlanding moest maken in een Eindhovens park. De mand stuiterde twee keer op de grond. Clown Bassie: “Ik riep nog: door de knieën! Twee mensen deden dat niet. Die hadden wat last van hun enkels”.

De sympathieke kindervriend wist aanvankelijk niet hoe het met de twee onfortuinlijke passagiers ging. “Ik ben gelijk foto’s en handtekeningen gaan uitdelen aan de samengestroomde menigte”. Even later was de ambulance ter plekke. Eén van de twee lichtgewonden, een jongen met een verstandelijke beperking, had zijn enkel gebroken. Bassie: “Dat is zo’n kind dat links kijkt als je rechts zegt en andersom”. Hoe dan ook, het was een “prachtige vlucht” met een “prima landing”, die hooguit iets te hard was. “Ik stuur die jongen gewoon een DVD’tje van mezelf en dan is iedereen weer blij. Niks aan de hand. Altijd blijven lachen!”

Drommelse Bassie! Wat kreeg hij op internet de wind van voren. Hij zou helemaal niet van kinderen houden. Maar moet dat dan? Hij is clown van beroep. Alsof elke vuilnisman een zwak moet hebben voor kliko’s. Nee, Bassie is uniek. Een verademing. Eindelijk eens een BN’er die géén mediatraining heeft gehad. Ik geef u even de definitie: ‘mediatraining leert u om in een interview een goed verhaal te vertellen, goed voor uzelf en goed voor de journalist’. Dat is blijkbaar wat het volk wil. Een wereld van bordkarton, alles ingestudeerd. Het liefst zien we clown Bassie behoedzaam laverend, als een Job Cohen, op ziekenbezoek bij een jongen met een verstandelijke beperking. De camera’s van RTL Boulevard en Shownieuws snorren. Is de DVD mooi in beeld? Ja, dán ben je een kindervriend.

De waarheid is: clown Bassie nam na de noodlanding de enige juiste beslissing. Hij hield toeschouwers weg bij de mand door foto’s en handtekeningen uit te delen. Prima gedaan. Daarna zei hij waar het volgens hem om gaat. “Man, ik ben 74 jaar, heb zelf een kunstheup en een kunstknie en ik heb nergens last van”. Klaar. Prachtig vind ik dat. Een eerlijk moment in de media, waar zie je dat nog tegenwoordig? Wat mij betreft is Bassie een held.
 

8 reacties op “Clown Bassie is een held”

  1. Wat gemeen zeg, als je een comment wil plaatsen moet je antwoord geven op een vraag als ‘hoeveel is 7+2?’ Ja, kijk, zo kan Bassie zich natuurlijk nooit verdedigen!!

  2. Mensen die nog steeds niet weten dat Bassie niet van kinderen houdt, lopen gewoon erg achter de feiten aan. Gezien het feit dat die man zijn leven doorbrengt op kermissen en circussen continue omringd door blagen, vind ik dat hij het er nog behoorlijk goed vanaf brengt. Die man wil gewoon zijn deeveedeetjes aan de man brengen, en hij zal er ook geen doekjes om winden. Ik vind held een understatement. Deze man is een homo universalis die zijn tijd ver vooruit is.

  3. Goh voor geld zou zelfs ik als clown door het leven gaan en heel erg aardig zijn tegen al die kinderen en volwassenen. Helaas ik word er niet voor betaald dus ……………….

  4. Hoi Luuk, even offtopic: Sinds het begin van deze website heb je onder je links Bert Brussen staan. Vind je hem nog steeds zo “ook leuk” met die zure stukjes van hem op GeenStijl?

  5. Luuk Koelman

    @ Frank
    Dat is nou net het ‘unique selling point’ van die vervelende Brussen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top