Carrièrekroost in de 24-uurs-kinderopvang

De kogel is door de kerk. Mijn vriendin en ik nemen een kind. Aanvankelijk wilden we een Mechelse Herder, maar daar zagen we uiteindelijk toch maar van af. Voor je het weet, zit je vast aan zo’n beest.

Heel lang waren we ziende blind. Mijn vriendin en ik meenden dat tweeverdieners met kinderen zichzelf veroordeelden tot een bestaan dat louter uit hollen en draven bestond. Nu weten we beter, want 24-uurs-kinderopvang is helemaal de bom (googel er maar eens op). Ideaal voor echtparen die beiden werkzaam zijn in verantwoordelijke functies en van wie de werkgever optimale inzet, betrokkenheid en flexibiliteit eist.

Uitgangspunt van deze 24-uurs-opvang is dat ouders alleen maar het beste willen voor hun kind. Daarom biedt elke 24-uurs-kinderopvang een totaal en hoogwaardig pakket zorg- en servicetaken voor papa’s en mama’s die op kantoor onmisbaar zijn. Zo kunnen ouders hun kleine hartendief ieder moment van de dag parkeren bij deze revolutionaire dagopvang. Ja, óók wanneer de kleine spruit nog de borst krijgt. Professionele zoogvrouwen nemen in dat geval de moeder al het werk uit handen.

Voor baby’s, dreumesen en kleuters is er als extra service niet alleen de zaterdag- en zondagopvang, maar ook de meerdaagse opvang. Zo kan gebruik worden gemaakt van een week-, maand- of kwartaalvariant.

De weekcrèche is ideaal voor echtparen die ongestoord van een welverdiende vakantie willen genieten. De maand- en kwartaalopvang wordt aangeboden voor echtparen die vinden dat de boog niet altijd gespannen kan blijven.

Natuurlijk betekent dat niet dat zij het risico lopen het contact met hun oogappeltje te verliezen. Dat zou onverantwoord zijn. Daarom kunnen papa en mama tussen twee vergaderingen door via Skype zien hoe hun schattebout bijvoorbeeld dagelijks een mooie tekening voor hen maakt. En vanzelfsprekend vragen speciale momenten in de ontwikkeling van een kind om een whatsappje van de instelling. Bijvoorbeeld naar aanleiding van de eerste woordjes of stapjes van de kleine guit.

Hoe dan ook: in deze moderne tijd hoeven druk bezette ouders niets te missen van de zintuiglijke, emotionele en motorische ontwikkeling van hun kind. En natuurlijk bestaat er altijd nog de mogelijkheid om op een mooie zondagmiddag spontaan naar de 24-uurs-opvang te komen voor een ouderwetse wandeling.

Al met al illustreert 24-uurs-kinderopvang glashelder hoe mooi het principe van de vrije marktwerking is. Man én vrouw dienen – onder het mom van emancipatie – hun maximaal economisch rendement te behalen ter meerdere eer en glorie van onze nationale economische groei. En terecht, want een kind hebben is leuk, maar we moeten hoofd- en bijzaken wél van elkaar kunnen scheiden.

close

Genoten? Ontvang mijn schrijfsels dan gratis in je mailbox!