Bridget Maasland is verkracht

Is het niet verschrikkelijk? Bridget Maasland is verkracht, meldt De Telegraaf. Nou ja, in een vorig leven dan hè. Voor haar nieuwe televisieprogramma ‘Hoe word ik gelukkig?’ ging de presentatrice in regressietherapie. De therapeut voerde haar terug naar een vorig leven in de vijftiende eeuw. Bridget was een sloof en erg ongelukkig. Niets bleef haar bespaard. Uiteindelijk werd haar man vermoord en zijzelf verkracht. Ja, echt waar.

Bridget moest huilen en de camera zoomde mooi in op haar tranen én op haar nieuwe wenkbrauwen. Die zijn namelijk ook belangrijk. In een eerdere aflevering van ‘Hoe word ik gelukkig’ onderging Bridget een wenkbrauwtransplantatie, want “ik had nooit wenkbrauwen”. Nu dus wel, en dat maakt haar gelukkig. Zo is Bridget. Op haar 25e liet ze ook haar borsten vergroten. Daar passen die twee getransplanteerde lijntjes schaamhaar boven haar ogen prima bij.

Terug naar de verkrachting, want dat was – ik citeer Bridget nog maar eens – “een heel bijzondere ervaring”. De beelden laten zich raden. We zien Bridget, die hete donder, kreunend en kronkelend op de bank van de regressietherapeut. Ze beleeft alles opnieuw. Een zwaar geschapen kasteelheer, met dijen dampend van het zweet. Hij kneedt haar borstjes en komt even later woest snuivend aan zijn gerief. Zo gaat dat. Pech voor al die televisiekijkende vrouwen die wél echt zijn verkracht, maar kijkcijfers worden nu eenmaal gevoed door ophef en commotie.

BN’ers in regressietherapie, het is een trend. Zo beweert medium Jomanda dat ze de reïncarnatie is van Bernadette, het herderinnetje dat in een grot nabij Lourdes de Heilige Maria voor zich zag verschijnen. Van haar kan ik het vreemd genoeg hebben, maar als Albert Verlinde in een interview met het Brabants Dagblad onthult dat hij in een vorig leven een joods jongetje was dat in Auschwitz is vergast, gaan mijn haren recht overeind staan. Vooral wanneer hij er aan toe voegt: “maar daar wil ik verder niet te veel ruchtbaarheid aan geven”.

Precies in die laatste zin schuilt de hypocrisie. A zeggen en B doen, dat is Albert Verlinde ten voeten uit. Een narcist zonder inlevingsvermogen. Vals, zielloos en misselijkmakend. Albert Verlinde, de man die in een vorig leven is omgekomen in Auschwitz. Nou, dan is ie toch echt uit een wachttoren gevallen.

close

Genoten? Abonneer je dan op mijn gratis nieuwsbrief en ontvang net als 2200 anderen elke twee weken verse columns en longreads in je mailbox.

Standaard afbeelding
Luuk Koelman
Dit artikel is geschreven door Luuk Koelman. Hij is columnist (o.a. voor Nieuwe Revu), ghostwriter en schrijfcoach. Hij werkt voor mensen die graag schrijven én voor mensen die liever niet schrijven.