Geachte heer Moszkowicz, amice!

Tot mij wendde zich de heer Koelman inzake het volgende. Afgelopen maandag heeft u via diverse media uw liefdesrelatie met juffrouw Eva Jinek wereldkundig gemaakt. Insteek van de berichtgeving: als 49-jarige ‘confrère op zijn retour’ heeft u toch maar mooi de 31-jarige Journaal-lezeres Eva Jinek voorbij haar remmingen gelokt. Een prestatie waar cliënt in rationele zin louter bewondering voor heeft. Hij erkent tevens dat u beiden nu al hét liefdeskoppel van 2010 bent.

Juffrouw Jinek en u kregen een verhouding nadat zij u had geïnterviewd voor het blad Linda. Een tweegesprek waarin u beiden, in weinig verhullende bewoordingen, de grenzen van het seksueel betamelijke overschrijdt. Media citeerden er afgelopen maandag gretig uit.

Dit interview, plus de onverbloemde trots waarmee u uw liefdesrelatie wereldkundig meende te moeten maken, heeft de heer Koelman aanzienlijke geestelijke schade berokkend. Concreet: cliënt visualiseert nieuws, met als gevolg dat hij nu al dagen rondloopt met, zoals hij dat zelf uitdrukt, “het beeld van een naakte Bram Moszkowicz in mijn hoofd”. Voor cliënt een nauwelijks te dragen lijden. Zoals een kind getraumatiseerd kan raken bij de aanblik van copulerende ouders, zo heeft cliënt door uw seksuele escapades last van slapeloosheid en angstaanvallen.

Het is steeds dezelfde nachtmerrie die hem parten speelt. Ik citeer cliënt wederom: “Bram Moszkowicz in zijn Hästens-bed, met die dikke bleke dijen, zwoegend bovenop Eva Jinek”. In de angstdromen van cliënt voert u uw heupwerk in ijltempo op terwijl u steeds sneller de woorden “IN-FAAM-AB-JECT! IN-FAAM-AB-JECT!” bezigt. Elke nachtmerrie eindigt met uw ontlading, steeds weer tussen de borsten van juffrouw Jinek. Zoals cliënt het verwoordt: “Bram Moszkowicz, schenkend en schenkend tot hij niets meer te schenken heeft”. De rest van deze angstdroom laat zich raden. Juffrouw Jinek gilt “boobies!” waarop u, met dat hoge overslaande stemmetje van u, kreunt: “ik hoor het u zeggen”.

Resumerend: door uw toedoen durft cliënt niet meer te slapen. Hij ontbeert iedere vorm van nachtrust, is doodop en ten einde raad. Dientengevolge heeft hij mij opgedragen u te sommeren de relatie per direct te beëindigen. Zo niet, dan zal cliënt u aansprakelijk houden voor alle reeds geleden schade, alsmede toekomstige schade welke uit uw seksueel handelen voortvloeit.

Hoogachtend en sans prejudice,

Mr. G. Spong

13 reacties op “Geachte heer Moszkowicz, <em>amice</em>!”

 1. Canis Spurcus

  Wil iemand mij een priem door mijn visuele cortex jagen?

 2. Ook ik ben hierdoor getroffen, er zijn vast meerdere slachtoffers te vinden.

 3. Ik heb dringend educatie nodig omdat mijn eruditie te wensen over laat. Geschiedt het jiddisch ketsen op globaliter dezelfde wijze als bij goj’s?

 4. Geachte heer Koelman,

  Thans vraag ik mij of de heer A.M. te Amsterdam zijn justificatoire bescheiden reeds aan mevrouw E.J. te Gooise Matras reeds heeft getoond. Bij voorbaat kan ik u melden dat indien het geval mij dit diep zou kwetsen en ik zulks niet enkel als grievend maar tevens als tendentieus, ongefundeerd en nodeloos kwetsendzal ervaren zal worden.

  Met even vriendelijke als hoogachtende groet,
  Mr. Olivier van Olaz

 5. Billy Big

  Luuk, dit stukje ruikt wel heel sterk naar jaloezie.
  De jaloezie, die jongetjes van achttien ook hebben ten opzichte van oudere mannen in mooie dure rode sportauto’s. Maar er is nog hoop voor je. Er zijn meer mensen die het van “krantenjongen” tot miljonair geschopt hebben. Dus jouw tijd komt misschien nog wel.
  Dan ben je tegen je vijftigste ook bezitter van een Eva of een Bugatti.
  Droom daar maar lekker van.

 6. Luuk, door jou kan ik niet meer met een normaal gezicht in de trein mijn krantje lezen….zat breeeduit lachend met tranen in mijn ogen je column te lezen. Geweldig!!

 7. Ik was jaren heimelijk verliefd op Eva. Geen dag begon zo goed als eentje waarop zij het ochtendnieuws deed. Als ik haar nu zie, krijg ik nare waanbeelden van een klein driftig mannetje, dat als een houten klaas op en neer deint op mooie Eva. Dood- en doodzonde.

 8. De strapatsen van deze man interesseren mij totaal niet, maar hij heeft kinderen, die misschien helemaal niet zo blij zijn met zo’n papa.
  Maar daar denkt onze Bram niet aan, die loopt gewoon zijn pik achterna.
  O ja Frans, het gaat op dezelfde manier hoor !

 9. Marjolein

  Van ouderwets niveau deze column, Luuk! Als in: geniaal.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top