compagnie

Het lulletje van de compagnie

De bliksemcarrière van de nu 19-jarige Lucas van Lippe-Biesterfeld, de slungelachtige kleinzoon van Pieter van Vollenhoven. Op zijn achttiende al officier, na amper een jaar op de Koninklijke Militaire Academie (KMA).
Lees verder
poetin

Hoe leren we Poetin een lesje?

Voor het eind van dit jaar wil Nederland helemaal van het Russische gas af. De Europese Unie heeft 2030 als deadline gekozen. Genoeg om Poetin een lesje te leren? Of stinkt er iets?
Lees verder
rutte

Ik lieg niet

De afgelopen weken heb ik dan ook uitvoerig gereflecteerd op mijn rol voor, tijdens en na mijn eigen handelen. Ik heb de vraag ‘Mark, wat herinner jij je nu eigenlijk van deze casus?’ heel actief bij mezelf neergelegd.
Lees verder
zeespiegelstijgng

Weg met beroepspolitici?

Een minister van Defensie die het verschil niet weet tussen een sergeant en een majoor. Zouden we het als land niet veel beter doen wanneer vaklui de ministerposten bekleden? Alles beter dan beroepspolitici, toch?
Lees verder
zedendelinquent

Een zedendelinquent in spé

Half twee 's nachts. Ik loop in mijn eentje over straat, onderweg naar het busstation, na afloop van een feestje. Een twintigtal meters voor me loopt een jonge vrouw, ook alleen. Haar hakken tikken op de stenen.
Lees verder