Bitch Inspector 2004 – professional edition

Knallende ruzie op het ministerie van Onderwijs. Minister Maria van der Hoeven is laaiend over een interview dat haar staatssecretaris Annette Nijs aan Nieuwe Revu gaf. Daarin klaagt Nijs steen en been over haar slechte relatie met Van der Hoeven. Deze speelt volgens Nijs “politieke spelletjes” en houdt via een verdeel-en-heers-tactiek informatie voor haar achter.

De ruzie tussen beide dames was meermalen het onderwerp van spoedberaad tussen Zalm en Balkenende, de betrokken partijleiders. Maar tot een oplossing kwam het niet. Het liep zelfs zo uit de hand tussen de kijvende politica’s, dat – aldus De Volkskrant – een interactief computerprogramma werd aangeschaft om de twee dichter bij elkaar te brengen. Schijnt iets nieuws te zijn.

Het moet niet veel gekker worden, want nu beide bewindsvrouwen toch met elkaar verder moeten, zijn Balkenende en Zalm zelfs een proef gestart met het online monitoren van beide dames.
Gisterochtend, topoverleg in het torentje. Zalm heeft zijn laptop al opengeklapt.
Balkenende oogt vermoeid. “Goed, we kunnen Nijs en Van der Hoeven dus 24 uur per dag monitoren. Hoe gaat dat in zijn werk?”
“Wacht even, dan start ik mijn laptop op. Zo… Oké. Let goed op. Ik ga via start en programma’s naar Bitch Inspector 2004 – professional edition. Speciaal ontwikkeld voor de werkvloer.”
“Duidelijk. Hoe werkt het?”
“In principe heel eenvoudig. Beide dames dragen een als sieraad vormgegeven halsbandje met daarin diverse elektrodes. Die staan via een satelliet in verbinding met de ingebouwde GPRS-functionaliteit van Bitch Inspector 2004. Dat is fijn want dan kun je ook via je i-mode…”
“Geen technische details graag. Waar zijn de dames nu? Zonder mijn toestemming mogen zij hun ministerie niet verlaten.”
“Momentje, dan moet ik eerst via open file naar load bitch 1 … ik klik Annette aan – en dan load bitch 2- dat is Maria – mooi zo. En nu… eens even kijken…”
“Moet je niet gewoon op F1 drukken? Dat is toch altijd de helpfunctie?”
“Nee, nee. Niet F1, daar was iets mee.”
“Jawel, gewoon F1. Wacht maar even. Zo… Hela, waarom begint dat icoontje van Annette opeens zo te flikkeren?”
“Potver, nu weet ik weer waar F1 voor dient. Je hebt haar net via haar halsband een stroomstoot van 220 volt gegeven.”
“O, sorry Gerrit…”
“Maakt niet uit. Om te weten waar ze zich bevinden, gaan we via options naar navigate en dan naar het tabblad show location…”
“En…?”
“Goed nieuws! Maria en Annette bevinden zich beiden op het damestoilet van het ministerie.”
“Dat is uitermate bemoedigend. Spreken ze lang en indringend met elkaar?”
“Eens kijken… Nee, het microfoontje in de halsband meldt geen enkel geluid.
“Vreemd. Ik begrijp het niet.”
“Wacht, dan schakel ik over naar de webcam op het damestoilet.”
“Wat? Hangt daar een webcam!?”
“Ja, wist je dat niet? Heeft Lubbers stiekem geïnstalleerd toen hij hier vorige week was voor overleg. Er zit ook een zoomfunctie op.”
“Vooruit dan maar. Wat zie je?”
“Van der Hoeven staat bij het fonteintje. Volgens Bitch Inspector is haar hartslag 79. Zij is dus rustig. En staatssecretaris Nijs… Even zoeken… Aha, daar zie ik haar. Op het meest rechtse toilet. En haar hartslag is… mijn hemel, 189. Dat is blinde paniek. O jee, nu zie ik het. Ze staat bovenop de wc-pot! Ze probeert te ontsnappen via het toiletraampje.”
“Maar dát is niet de bedoeling! Geeft ze straks weer een interview! Druk op F1, Gerrit. Snel! Goed zo. Nee niet loslaten, gewoon die toets ingedrukt houden. Net zolang tot ze aftreedt.”

close

Genoten? Ontvang mijn schrijfsels dan gratis in je mailbox!