Bitch Inspector 2004 – professional edition

Knallende ruzie op het ministerie van Onderwijs. Minister Maria van der Hoeven is laaiend over een interview dat haar staatssecretaris Annette Nijs aan Nieuwe Revu gaf. Daarin klaagt Nijs steen en been over haar slechte relatie met Van der Hoeven. Deze speelt volgens Nijs “politieke spelletjes” en houdt via een verdeel-en-heers-tactiek informatie voor haar achter.

De ruzie tussen beide dames was meermalen het onderwerp van spoedberaad tussen Zalm en Balkenende, de betrokken partijleiders. Maar tot een oplossing kwam het niet. Het liep zelfs zo uit de hand tussen de kijvende politica’s, dat – aldus De Volkskrant – een interactief computerprogramma werd aangeschaft om de twee dichter bij elkaar te brengen. Schijnt iets nieuws te zijn.

Het moet niet veel gekker worden, want nu beide bewindsvrouwen toch met elkaar verder moeten, zijn Balkenende en Zalm zelfs een proef gestart met het online monitoren van beide dames.
Gisterochtend, topoverleg in het torentje. Zalm heeft zijn laptop al opengeklapt.
Balkenende oogt vermoeid. “Goed, we kunnen Nijs en Van der Hoeven dus 24 uur per dag monitoren. Hoe gaat dat in zijn werk?”
“Wacht even, dan start ik mijn laptop op. Zo… Oké. Let goed op. Ik ga via start en programma’s naar Bitch Inspector 2004 – professional edition. Speciaal ontwikkeld voor de werkvloer.”
“Duidelijk. Hoe werkt het?”
“In principe heel eenvoudig. Beide dames dragen een als sieraad vormgegeven halsbandje met daarin diverse elektrodes. Die staan via een satelliet in verbinding met de ingebouwde GPRS-functionaliteit van Bitch Inspector 2004. Dat is fijn want dan kun je ook via je i-mode…”
“Geen technische details graag. Waar zijn de dames nu? Zonder mijn toestemming mogen zij hun ministerie niet verlaten.”
“Momentje, dan moet ik eerst via open file naar load bitch 1 … ik klik Annette aan – en dan load bitch 2- dat is Maria – mooi zo. En nu… eens even kijken…”
“Moet je niet gewoon op F1 drukken? Dat is toch altijd de helpfunctie?”
“Nee, nee. Niet F1, daar was iets mee.”
“Jawel, gewoon F1. Wacht maar even. Zo… Hela, waarom begint dat icoontje van Annette opeens zo te flikkeren?”
“Potver, nu weet ik weer waar F1 voor dient. Je hebt haar net via haar halsband een stroomstoot van 220 volt gegeven.”
“O, sorry Gerrit…”
“Maakt niet uit. Om te weten waar ze zich bevinden, gaan we via options naar navigate en dan naar het tabblad show location…”
“En…?”
“Goed nieuws! Maria en Annette bevinden zich beiden op het damestoilet van het ministerie.”
“Dat is uitermate bemoedigend. Spreken ze lang en indringend met elkaar?”
“Eens kijken… Nee, het microfoontje in de halsband meldt geen enkel geluid.
“Vreemd. Ik begrijp het niet.”
“Wacht, dan schakel ik over naar de webcam op het damestoilet.”
“Wat? Hangt daar een webcam!?”
“Ja, wist je dat niet? Heeft Lubbers stiekem geïnstalleerd toen hij hier vorige week was voor overleg. Er zit ook een zoomfunctie op.”
“Vooruit dan maar. Wat zie je?”
“Van der Hoeven staat bij het fonteintje. Volgens Bitch Inspector is haar hartslag 79. Zij is dus rustig. En staatssecretaris Nijs… Even zoeken… Aha, daar zie ik haar. Op het meest rechtse toilet. En haar hartslag is… mijn hemel, 189. Dat is blinde paniek. O jee, nu zie ik het. Ze staat bovenop de wc-pot! Ze probeert te ontsnappen via het toiletraampje.”
“Maar dát is niet de bedoeling! Geeft ze straks weer een interview! Druk op F1, Gerrit. Snel! Goed zo. Nee niet loslaten, gewoon die toets ingedrukt houden. Net zolang tot ze aftreedt.”

17 reacties op “Bitch Inspector 2004 – professional edition”

 1. Hahahahahaha…………kunnen we niet de hele regering met F1 uitrusten?

 2. Daniël Hulsteijn

  GA DOOR! Wat gebeurt er daarna, is ze uit het raampje gevallen? Stond Van der Hoeven op de uitkijk? Spannen ze samen? Valt de regering uit elkaar? Hebben ze wel een geldige licentie voor het programma? Hebben Balkenende en Zalm een relatie?

  .. te veel vragen, ik word gek!

 3. Ik eis gewoon een vervolg!
  Aftreden gelukt 🙂
  Nu de lubberscam nog,wat ziet hij en wordt het op video uitgebracht ? Kunnen we het al downloaden via P2P ?
  Argh, je maakt ons gek Koelman…. meer we willen meer 🙂

 4. Wat een heerlijk stukje weer! Zie je wel dat Balkenende wel wat goed kan doen….

 5. Vrouwen in een regering plaatsen is gewoon vragen om moeilijkheden, om met Fortuijn te spreken, laat ze liever maar gaan koken. Alleen kunnen ze dat hoogstwaarschijnlijk niet eens want daar moet je nog redelijk intelligent voor zijn.

 6. Oops, Jan…….dat was niet zo’n heel intelligente opmerking………….!!

 7. A. Lataan

  Zoals op Jans site staat te lezen:

  “Discriminatie is een poging jezelf te verheffen door anderen te vernederen.
  Stelling van mijn buurman, G. Verweij”

  Helaas heeft Jan niet begrepen op wie zijn buurman doelde….

 8. ach…..Jan wil waarschijnlijk vallen in de categorie Opmerkelijke Zaken…………en dat is gelukt!!!!

 9. Toch leuk dat jullie de moeite hebben genomen een bezoek aan mijn website te brengen.
  Noch op deze site, noch op mijn eigen site heb ik ooit beweerd dat ik intelligent ben.
  En wat die bewering van mijn buurman betreft, ik heb die er op zijn verzoek op gezet, misschien bedenk ik me nu heeft hij me een hint willen geven. Maar wat mijn opmerking over vrouwen in de politiek betreft, daar blijf ik bij, ik heb in het verleden met een aantal bewindsvrouwen een discussie gevoerd en als je dan ziet met wat voor onzinnige opmerkingen ze aan komen zetten, dan rijzen je de haren te berge.

 10. A. Lataan

  Ook al plaatst iemand een opmerking die in mijn ogen niet klopt of kort door de bocht is, dan wil dat nog niet zeggen dat die persoon niet interessant kan zijn of dat wat hij/zij zegt niet de moeite van het bestuderen waard is. In zekere zin krijg je de bijna paradoxale situatie dat men eerder aandacht besteedt aan mensen met een afwijkende mening dan aan mensen die al hetzelfde denken.

  Over intelligentie heb ik de volgende gedachte: ook al ben je heel intelligent, dat wil nog niet zeggen dat je gedrag automatisch ook in alle opzichten intelligentie uitstraalt.

 11. Henkie Polder

  Toch maf, dat er altijd zo makkelijk afgedwaald wordt.. Leest iemand die columns nog?

  Kijk, ik dwaal nu ook af.

 12. Henkie Polder

  En als we dan toch afdwalen: ‘Met de industriele revolutie heeft de mensheid haar doodsvonnis getekend?’

  Aan wie dan? Aan de boosaardige stoommachines? Worden we anaal genomen door een leger naaimachines? Is mijn was/droogmachine eigenlijk een geheime spion van het grote paperclipleger? Laat me niet lachen man!

 13. John Verschuren

  Mmmm… ik proef anonieme frustratie bij de vorige poster. Is Annette Nijs The Wizard?
  :-))

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top