Billenman Jan Peter Balkenende

Vroeger had je Ruud Lubbers. Ruud was politiek leider van het CDA en gek op vrouwenbillen. De ‘stier van Kralingen’ noemden ze hem. Ruud, dat was de man die op feestjes woest snuivend met beide handen aan je achterwerk zat. Iedere vrouw wist dat, maar ja, macht erotiseert en dus mocht Ruud zijn gang gaan.

Naar nu blijkt, heeft ‘de stier van Kralingen’ eindelijk een waardig opvolger. Tenminste, dat beweert columnist Peter Middendorp van dagblad De Pers. Hij beschrijft gedetailleerd hoe hij Balkenende op een borrel een babbeltje ziet maken met een jonge vrouw. Jan Peter legt nonchalant een hand op haar onderrug. Even later daalt die hand langzaam, via de welving van haar heup, af richting bilpartij. “De premier geniet”, schrijft Middendorp. “Het ontbreekt nog aan een lange druppel aan het puntje van zijn neus”.

Ook sprak de columnist twee jongedames. Zij hadden – tegen hun zin – de soepel glijdende handen van onze premier op hun achterste mogen ervaren. Helaas willen beide dames anoniem blijven.

Spreekt Middendorp de waarheid? Wat tegen de columnist pleit, is dat hij net een nieuw boek uit heeft. Hij kan alle publiciteit goed gebruiken. Daarbij komt: Jan Peter die in het openbaar zijn gereformeerde handjes op het achterwerk van een jongedame legt – ik kan me er geen voorstelling bij maken. Ja, Ruud Lubbers met zijn gele grijns en knoestige handen – dat zie ik zo voor me. Die man is onverzadigbaar. Ruud kneedt billen alsof het brooddeeg is. Maar Balkenende? Nee. Leg hem naakt bovenop Kim Holland en er gebeurt nog niets. Hooguit beslaat zijn brilletje.

Toch heeft de column van Middendorp zijn uitwerking niet gemist. Op dierendag kwam mijn vriendin thuis met een klein, zenuwachtig hondje uit het asiel. We hebben hem JP gedoopt, want het beestje doet niets liever dan hijgend tegen je onderbeen oprijden. Elke keer zeg ik tegen hem “JP, zo gaan wij niet met elkaar om”. Maar het mormel luistert niet.

close

Genoten van deze tekst? Ontvang mijn schrijfsels dan gratis in je mailbox!