Bidden helpt

Amerikanen in het buitenland, dat is altijd lachen. Zo ook met de 31-jarige bankemployee Ray Ducharme. Hij was deze zomer op vakantie in het Spaanse Pamplona, alwaar net de jaarlijkse stierenrennen werden gehouden. Samen met honderden andere thrill seekers deed Ray mee aan een vaquilla. Een evenement waarbij de deelnemers in een arena proberen vijf loslopende stieren aan de staart of de oren te trekken. Helaas voor Ray stak één van de stieren hem met beide hoorns finaal door de bovenbenen. Had hij maar van zijn staart moeten afblijven. Uiteindelijk overleefde Ray de spiespartij slechts ternauwernood. Hij is nu verlamd aan beide benen en kan zijn armen slechts gedeeltelijk gebruiken.

De familie van Ray is ten einde raad. En wat doe je dan, als je het echt niet meer weet? Dan open je de website Pray4Ray.com. De site, die knullig in elkaar steekt, laat mooi zien hoe Amerikanen omgaan met tegenslagen. Allereerst veel bidden, dat helpt. Heel Charlotte, het plaatsje waar Ray woont, leeft met hem mee. Sterker nog, heel Amerika leeft met hem mee. Vandaar dat bijbelstudiegroepjes door heel Amerika nu bidden voor Ray.

Maar van bidden alleen kan het schoorsteentje niet roken. Of elke bezoeker daarom zo vriendelijk wil zijn een T-shirt te kopen voor Ray. De site loopt storm. Inmiddels staan ook een golftoernooi en een popconcert op het programma. Alle opbrengsten gaan naar Ray, want voor iedere Amerikaan is hij nu een held. Waarom? Ik zou het niet weten. Misschien omdat hij met behulp van internet de domste actie uit zijn leven heeft weten om te zetten in klinkende munt. Money makes the world go round, nietwaar? Rare jongens, die Amerikanen.

close

Genoten? Ontvang mijn schrijfsels dan gratis in je mailbox!