Beste wensen

“Hee hallo, beste wensen hè. Dat het nieuwe jaar maar veel moois mag brengen. Al het wenselijke, zeg ik altijd maar. U ken ik niet, maar ik geef u gewoon ook een hand. Zo ben ik. Beste wensen, hè. Ja, beste wensen. Druk is het hier zeg. Gezellig buurtje ook. Beste wensen, beste wensen, beste wensen. Heb ik iedereen gehad? Oh, hallo, beste wensen!

Wacht even, mijn heup doet moeilijk. Zo. Ik dacht bij mezelf: ik doe eens lekker gek. Ik pak de brommobiel en rijd lukraak een gezellige vinexwijk binnen. Om iedereen een gelukkig nieuwjaar te wensen. Kan mij het schelen. En, nog goede voornemens gemaakt? Iemand? Ik wel hoor. Jaja. Dat hoort erbij hè, goede voornemens. Jullie ook? Nee? Oh. Nou ja, eigenlijk maak ik ze ook niet. Tenminste, niet echt. Ben je gek. Goede voornemens, die zijn zo weer vergeten. Ik zei daarnet nog tegen zomaar iemand: mijn enige goede voornemen is dat ik geen goede voornemens maak. Maar… ook geen slechte! Hahaha!

Alle gekheid op een stokje, het is toch allemaal wat. Nou nou nou, 2011 alweer… Wat gaat de tijd snel hè. Laten we hopen dat het een mooi jaar wordt. Dat is toch het belangrijkste? Gewoon een mooi jaar. En een gezond jaar natuurlijk. Als je maar gezond bent. Ik zeg altijd maar zo: een goede gezondheid, dat is het belangrijkste wat er is. Veel belangrijker dan goede voornemens. Toch? Gezond van lijf en leden. Mijn vrouw is dood, meneer. Had ik u dat al verteld? Nee? Twee maanden en acht dagen geleden. Iedereen hield van haar. Zijn dat uw buren? Even naar ze toe. Hallo…! Best wensen hè. Wacht, dan ga ik even het rijtje af. Beste wensen. Beste wensen.

Zo. Nou. Staan we dan. Een nieuw jaar alweer. Dat het maar een móói jaar mag worden. Dat is toch het belangrijkste? Gewoon een mooi jaar. En een gezond jaar natuurlijk. Als je maar gezond bent. Ik zeg altijd maar zo: een goede gezondheid, meer mag je niet wensen. Toch? Weet iemand nog een goede mop? Nee? Maakt niet uit. Ik ken heel veel moppen. Hè, gezellig. Ik blijf hier gewoon even lekker staan. Had ik u al over mijn vrouw verteld? Iedereen hield van haar. Echt waar, meneer. Oh, u gaat naar binnen. Ja, ik begrijp het. Het is koud. Beste wensen nog hè. Dag.”

10 reacties op “Beste wensen”

 1. Beste Luuk,

  Wat heb ik in een deuk gelegen om bovenstaande column in de trein vanmorgen.
  Heel herkenbaar!Het deed me sterk denken aan een soortgelijke situatie op “leverworst verjaardag” zoals ik dat noem. Een grote kring met mensen waarvan je er maar 1 kent bij binnenkomst, de jarige. Voor de rest ga je die hele kring af. Hoi ik ben Diederik, gefeliciteerd. Hoi ik ben Diederik, gefeliciteerd. Hoi ik ben Diederik gefeliciteerd. Ik neem plaats naast diegene waarvan ik nu al de naam niet meer weet, maar ik geef die schaal met blokjes kaas en leverworst wel door hoor. Ik ga door met het staren naar mijn glas Schultenbrau en die glazen schaal met paprika chips.

 2. Luuk,
  Beetje slap verhaal. Gaat niet echt ergens heen.Ik hoop dat je volgend jaar weer nieuwe inspiratie opdoet. Toch maar: de beste wensen voor 2011!

 3. Beste Luuk, prachtig en zo herkenbaar. Kijk ook naar die e-mail wensen, electronische wenskaartjes overgenomen van degene die ze eerder stuurde. Zomaar wensen zonder ziel, en dan die wensen omdat mensen denken dat ze moeten wensen met een zuur gezicht. Van mij een knipoog een een goede gezondheid toegewenst, dit zijn mijn beste wensen…en fijne feesten!

 4. @rvo,
  Als ik het niet leuk vind, snap ik het niet? Ik ben alleen beter gewend van Luuk!

 5. Gelukkig duurt het maar een week of drie. Dan begint carnaval alweer bijna, ook zo verplicht erm gezellig.

 6. Mr. President

  Mijn Papegaai zou zeggen: “Rah! Gezellig!”

  Even serieus, dat woord kent ie niet. Hij zou zeegen: “Ja! Hoie!” … veel toepasselijker!

 7. Ik wil u graag complimenteren met uw column van vandaag (Beste wensen) Ik las het eerst een keertje te vlug. Kreeg daardoor de indruk dat het niets meer was dan een aardige parodie op het stompzinnige wensen na de jaarwisseling.

  Toen las ik het nog een keer en begreep ik waar het om ging. Dit is schrijven van de bovenste plank!

  Vriendelijke groet en, natuurlijk, nog de Beste Wensen!

 8. Hee luuk,
  Nou had ik hem nóg niet gelezen. Grappig dat dat dan thuis gewoon kan!
  Ik vind hem goed. Subtiel en herkenbaar.
  Ik ben wel een beetje trots op jou!

  Liefs Marleen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top