Beste wensen

“Hee hallo, beste wensen hè. Dat het nieuwe jaar maar veel moois mag brengen. Al het wenselijke, zeg ik altijd maar. U ken ik niet, maar ik geef u gewoon ook een hand. Zo ben ik. Beste wensen, hè. Ja, beste wensen. Druk is het hier zeg. Gezellig buurtje ook. Beste wensen, beste wensen, beste wensen. Heb ik iedereen gehad? Oh, hallo, beste wensen!

Wacht even, mijn heup doet moeilijk. Zo. Ik dacht bij mezelf: ik doe eens lekker gek. Ik pak de brommobiel en rijd lukraak een gezellige vinexwijk binnen. Om iedereen een gelukkig nieuwjaar te wensen. Kan mij het schelen. En, nog goede voornemens gemaakt? Iemand? Ik wel hoor. Jaja. Dat hoort erbij hè, goede voornemens. Jullie ook? Nee? Oh. Nou ja, eigenlijk maak ik ze ook niet. Tenminste, niet echt. Ben je gek. Goede voornemens, die zijn zo weer vergeten. Ik zei daarnet nog tegen zomaar iemand: mijn enige goede voornemen is dat ik geen goede voornemens maak. Maar… ook geen slechte! Hahaha!

Alle gekheid op een stokje, het is toch allemaal wat. Nou nou nou, 2011 alweer… Wat gaat de tijd snel hè. Laten we hopen dat het een mooi jaar wordt. Dat is toch het belangrijkste? Gewoon een mooi jaar. En een gezond jaar natuurlijk. Als je maar gezond bent. Ik zeg altijd maar zo: een goede gezondheid, dat is het belangrijkste wat er is. Veel belangrijker dan goede voornemens. Toch? Gezond van lijf en leden. Mijn vrouw is dood, meneer. Had ik u dat al verteld? Nee? Twee maanden en acht dagen geleden. Iedereen hield van haar. Zijn dat uw buren? Even naar ze toe. Hallo…! Best wensen hè. Wacht, dan ga ik even het rijtje af. Beste wensen. Beste wensen.

Zo. Nou. Staan we dan. Een nieuw jaar alweer. Dat het maar een móói jaar mag worden. Dat is toch het belangrijkste? Gewoon een mooi jaar. En een gezond jaar natuurlijk. Als je maar gezond bent. Ik zeg altijd maar zo: een goede gezondheid, meer mag je niet wensen. Toch? Weet iemand nog een goede mop? Nee? Maakt niet uit. Ik ken heel veel moppen. Hè, gezellig. Ik blijf hier gewoon even lekker staan. Had ik u al over mijn vrouw verteld? Iedereen hield van haar. Echt waar, meneer. Oh, u gaat naar binnen. Ja, ik begrijp het. Het is koud. Beste wensen nog hè. Dag.”

close

Af en toe een verse column én exclusieve schrijftips in je mailbox?