Berlusconi in de bocht

Meer vrouwelijk schoon in de politiek. Laat dat maar over aan Silvio Berlusconi. De 72-jarige Italiaanse premier zette onlangs de dertig mooiste vrouwen van zijn land op de voorlopige kandidatenlijst van zijn partij voor de Europese verkiezingen.

Fotomodellen, pin-ups, soapsterren; ze dingen allemaal mee naar zetels in het Europees parlement. Hun gebrek aan politieke kennis is volgens Berlusconi geen enkel probleem, ook al beweerde één van zijn rondborstige kandidates laatst dat China toch echt lid is van de Europese Unie. Knappe, jonge vrouwen hebben namelijk zo hun voordelen, aldus de Italiaanse premier: “ze stinken niet zo als veel politici”.

Berlusconi in de bocht. Italië smult en Italië spreekt er schande van. Het laat niemand onberoerd, zelfs ons eigen CDA niet. Dat zit namelijk zo. Na de verkiezingen gaan Berlusconi’s partij én het CDA samen deel uitmaken van dezelfde politieke fractie in het Europese parlement; de Europese Volkspartij (EVP).

Klein probleem bij de Nederlandse christendemocraten: welke CDA’er stel je bloot aan al dit vrouwelijk schoon? Na rijp beraad is de 55-jarige Wim van de Camp naar voren geschoven. Hij is de CDA-lijsttrekker bij de Europese verkiezingen. Een statement, want Wim is allesbehalve een lekker wijf. Wim heeft, om het maar eens voorzichtig uit te drukken, zijn hoofd niet mee. Hij oogt een beetje als een landarbeider uit de jaren dertig van de vorige eeuw. Veel groeven in het gelaat, norse mond, te groot ondergezicht. Zie je Wim van de Camp, denk je direct aan het poten van aardappels.

Dat belooft wat in Straatsburg. Wim te midden van al die blonde stoten in één fractie. Hoe vaak zal één van hen zijn hoofd grijpen om dat eens lekker onder te dompelen in haar decolleté?

Doet er niet toe. Wim is namelijk immuun voor zachte rondingen. Hij is homo en niet van plan zich te laten genezen. Geniaal. Je zou er bijna voor op het CDA gaan stemmen. Ware het niet dat Berlusconi inmiddels heeft ingebonden. Van de dertig rondborstige dames is er slechts eentje overgebleven: Barbara Matera, een ex-Miss Italië. Onbegrijpelijk. Was ik maar Berlusconi’s spindoctor. Dan had ik hem zeker geadviseerd door te zetten. Waarom? In politiek draait het om inhoud en al zijn dames hebben minimaal cup dubbel D.

close

Genoten van deze tekst? Ontvang mijn schrijfsels dan gratis in je mailbox!