bavaria ziet maatschappij verkillen

De brief

Beste meneer Swinkels

In de krant las ik dat u niet wilt dat Nederlandse sportkantines worden drooggelegd. Daar ben ik het helemaal mee eens. Zelf ben ik al 19 jaar de vaste voorstopper van het seniorennelftal hier bij mij in de wijk. Spitsen schoffel ik achter elkaar onder de grasmat maar dan wel op een sportieve manier want het gaat om de gezelligheid.

En gezellig is het zeker bij ons na afloop in de kantine. Samen met mijn maten sla ik dan meters van die goudgele rakkers achterover. En een gein dat we dan hebben. Geen ene zondag dat ik voor middernacht mijn nest in rol. Laatst hebben we nog een burgermannetje dat kwam klagen over de herrie een aframmeling gegeven en hem een prei in zijn achterste geschoven. U had hem eens moeten zien rennen met zijn broek op de knieën dwars over het veld.

Toch zit ik met een klein probleem. Mijn vrouw staat altijd als een marktwijf te kijven als ik thuis kom van het voetballen. Ze is dan niet te stoppen zodat ik haar altijd met vaste hand moet corrigeren. Maar dan huilen de kinderen altijd dat ik dat niet mag doen. Maar ja, wat moet je anders als man zijnde? Dat mens begrijpt niets van bier drinken. Ze blijft me verdomme het leven zuur maken. Sinds vorige week vertikt ze het zelfs om nog bier voor me te halen bij de buurtsuper. Snapt u dat nou? Moet ik soms zelf met kratten gaan slepen of zo?

Daarom heb ik het volgende plannetje: dinsdag 21 september kom ik samen met mijn vrouw en een paar maten uit mijn elftal bij u langs. Dan mag u mijn vrouw uitleggen dat ze eindelijk eens moet ophouden met schelden en janken. Vervolgens zetten we haar op de eerste trein naar huis en duiken de kroeg in. Natuurlijk lopen we dan eerst met zijn allen door de fabriek en wie mee wil, mag mee. Laat me even weten als die dag jullie niet goed uitkomt. Misschien zijn er wel kroegen gesloten of zo. Jullie kunnen me niet bellen, want die hufters van de ptt hebben me buiten mijn schuld om afgesloten.

Met vriendelijke groet,

Luuk KoelmanHet antwoord

Geachte heer Koelman,

Hartelijk dank voor uw reactie.

Het spijt ons dat wij u mede moeten delen dat de heer Swinkels op 21 september niet in de gelegenheid is om u te ontvangen als gevolg van eerder gemaakte afspraken.

Mocht u niettemin met uw elftal interesse hebben in een rondleiding door de brouwerij, dan kunt u daarvoor op werkdagen contact opnemen met het ontvangstcentrum van Bavaria, telefoonnummer 0499-421209.

Met vriendelijke groet,

BAVARIA N.V.

Luuk Koelman
Luuk Koelman

Columnist (o.a. voor Nieuwe Revu), ghostwriter en schrijfcoach. Ik werk voor mensen die graag schrijven én voor mensen die liever niet schrijven.

Abonneer je op mijn gratis nieuwsbrief!