antirimpelcreme

Antirimpelcrème schaadt dus wél

Vrouwen, het moet maar eens gezegd, zien hun lichaam als één grote probleemzone. Vooral de huid. Lijntjes, rimpeltje, vlekjes, het is ook nooit goed. Daarom is elke vrouw gek op antirimpelcrème.

Zoals daar zijn: dagcrème, nachtcrème, 24-uurs crème, crème voor de jongere huid, crème voor de oudere huid, crème voor de tere huid rond de ogen, crème voor de rimpels in het decolleté en crème die de sinaasappelhuid tegengaat.

Blurrie in een potje waarvan iedereen eigenlijk wel weet dat het niet werkt.

Neem nu de sinaasappelhuid. Die smeer je echt niet weg. Cellulite vindt zijn oorsprong namelijk in het bindweefsel onder de huid, en geen crème die daar doordringt. Iedereen die in de brugklas heeft opgelet met biologie weet dat. En toch maar kopen, die rommel.

Kost je als vrouw een godsvermogen (alleen al in Nederland besteden zij op jaarbasis 500 miljoen euro aan smeerseltjes die de huid zouden moeten verjongen), maar ja, baat het niet dan schaadt het niet.

En door geld stuk te slaan aan die rommel, heb je als vrouw in ieder geval het idee er iets aan te doen. Because you’re worth it. Die slogan is dus letterlijk bedoeld. Ik zeg het er maar even bij, want crèmes schaden dus wél. In je portemonnee.

Het enige wat aantoonbaar helpt tegen veroudering van de huid, is: niet roken, de zon mijden en veel, heel veel zonnecrème smeren. Veroudering van de huid is namelijk voor 80 procent het gevolg van de zon. UV-straling gaat door glas, dus ’s zomers altijd zonnebrand smeren, ook als je niet buitenkomt.

En voor de rest, dames: één potje uierzalf is meer dan voldoende. Fuck die eeuwige jeugd en fuck dat zieke zelfbeeld dat jullie door de commercie is aangepraat: wees goddomme gewoon blij dat je zo oud mag worden dat je rimpels krijgt.

2 reacties op “Antirimpelcrème schaadt dus wél”

  1. Wat ben ik het met je eens! Alleen die 500 miljoen, daar zit geen stuiver van mij bij, want ik weet al jaren dat die smeersels niet werken.
    Zo ook met shampoo, of die nu goedkoop/duur is: een haar is een dood product en groeit vanuit de haarwortel. Geen shampoo die daar binnen dringt.

  2. Ik zie mijn huid niet als probleem. Crèmes beschermen wel een beetje. Zoals schoensmeer bij je schoenen beschermt het tegen uitdroging. Bij cellulitis helpt de crème op zich niet maar vergemakkelijkt het de wrijving wat dan wel een beetje help. Crèmes kunnen niet verjongen, maar wel onnodige veroudering tegen gaan. Net zoals niet roken en zon mijden dat doen. Ik accepteer mijn rimpels gelaten.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top