Als je haar maar goed zit

Pas zag ik Sylvie van der Vaart in RTL Boulevard. Ze vertelde dat echtgenoot Rafael haar had overgehaald al haar blonde lokken in één keer af te scheren. Sylvie is namelijk net hersteld van borstkanker en ondergaat nu preventieve chemotherapie waardoor ze steeds meer haren verliest.

Ik zag het direct voor me. Sylvie en Rafael samen in de slaapkamer. Sylvie voor haar kapspiegel, Rafael achter haar. “Daar gaan we”, zegt hij zacht. Sylvie hoort het snorrende geluid van de tondeuse. In lange banen doet het apparaat zijn werk. Plukken haar dwarrelen op de grond. Sylvie voelt de linkerhand van Rafael die voor de tondeuse uit over haar hoofd glijdt.

Enkele minuten later zit de klus er op. Rafael slaat zijn armen om haar nek en schouders, hij legt zijn kin op haar hoofd. Samen kijken ze in de spiegel. “Je bent mooi”, zegt hij dan. Eerst begrijpt Sylvie het niet, maar dan ziet ze het. Rafael kijkt naar haar ogen, en naar haar tanden, flonkerend op een rij. Hij glimlacht. En Sylvie ook. Ze pakt zijn onderarmen. Zo houden ze elkaar minutenlang vast.

Maar zo ging het niet. Sylvie wil zichzelf niet kaal zien, vertelde ze RTL Boulevard. Daarom is ze naar een kapsalon gegaan die spiegels heeft met gordijntjes ervoor. Daar werd heur haar afgeschoren waarna direct een blonde pruik – met pony – werd aangemeten. Daarna föhnen en toen kon het gordijntje weer open. Vervolgens, hopla, naar de klaarstaande cameraploeg van RTL Boulevard om haar pruik te showen, waarmee ze naar eigen zeggen kan slapen, sporten en douchen. Sylvie vertelt dat ze reuze benieuwd is wat Rafael van haar nieuwe haar zal vinden: “hij heeft me nog nooit gezien met pony!”

Dat is dus de volgorde. Eerst met je vers aangemeten pruik in RTL Boulevard en daarna pas naar je echtgenoot. Ja, met Sylvie komt het weer helemaal goed. Gelukkig maar. Wilde ze twee maanden geleden de ziekte “in alle privacy verwerken” – inmiddels hengelt ze ongegeneerd naar maximale media exposure.
Zo gaat dat in de Hollandse showbizz. Nu nog een sms’je van Balkenende en we kunnen weer over tot de orde van de dag.

close

Genoten van deze tekst? Ontvang mijn schrijfsels dan gratis in je mailbox!