Als je haar maar goed zit

Pas zag ik Sylvie van der Vaart in RTL Boulevard. Ze vertelde dat echtgenoot Rafael haar had overgehaald al haar blonde lokken in één keer af te scheren. Sylvie is namelijk net hersteld van borstkanker en ondergaat nu preventieve chemotherapie waardoor ze steeds meer haren verliest.

Ik zag het direct voor me. Sylvie en Rafael samen in de slaapkamer. Sylvie voor haar kapspiegel, Rafael achter haar. “Daar gaan we”, zegt hij zacht. Sylvie hoort het snorrende geluid van de tondeuse. In lange banen doet het apparaat zijn werk. Plukken haar dwarrelen op de grond. Sylvie voelt de linkerhand van Rafael die voor de tondeuse uit over haar hoofd glijdt.

Enkele minuten later zit de klus er op. Rafael slaat zijn armen om haar nek en schouders, hij legt zijn kin op haar hoofd. Samen kijken ze in de spiegel. “Je bent mooi”, zegt hij dan. Eerst begrijpt Sylvie het niet, maar dan ziet ze het. Rafael kijkt naar haar ogen, en naar haar tanden, flonkerend op een rij. Hij glimlacht. En Sylvie ook. Ze pakt zijn onderarmen. Zo houden ze elkaar minutenlang vast.

Maar zo ging het niet. Sylvie wil zichzelf niet kaal zien, vertelde ze RTL Boulevard. Daarom is ze naar een kapsalon gegaan die spiegels heeft met gordijntjes ervoor. Daar werd heur haar afgeschoren waarna direct een blonde pruik – met pony – werd aangemeten. Daarna föhnen en toen kon het gordijntje weer open. Vervolgens, hopla, naar de klaarstaande cameraploeg van RTL Boulevard om haar pruik te showen, waarmee ze naar eigen zeggen kan slapen, sporten en douchen. Sylvie vertelt dat ze reuze benieuwd is wat Rafael van haar nieuwe haar zal vinden: “hij heeft me nog nooit gezien met pony!”

Dat is dus de volgorde. Eerst met je vers aangemeten pruik in RTL Boulevard en daarna pas naar je echtgenoot. Ja, met Sylvie komt het weer helemaal goed. Gelukkig maar. Wilde ze twee maanden geleden de ziekte “in alle privacy verwerken” – inmiddels hengelt ze ongegeneerd naar maximale media exposure.
Zo gaat dat in de Hollandse showbizz. Nu nog een sms’je van Balkenende en we kunnen weer over tot de orde van de dag.

16 reacties op “Als je haar maar goed zit”

 1. Ik begrijp dat iemand in de picture wil staan om aandacht vast te houden. Maar na de kapitale blunder van Party had ze zich beter op zichzelf en haar gezin kunnen richten. BN-erschap is blijkbaar van groot belang. Wat dat betreft ben ik blij dat Gordon psoriasis en suikerziekte heeft. Die pruik is (logischerwijs) geen verbetering, maar of ze beseft dat ze er nu als een realdoll uit ziet…Ik weet niet. Wees trots op wat je hebt, niet wat je niet hebt. In the end is een (tijdelijk) kaal hoofd bij een ziekte als kanker een bijzaak. Zelfs en uiteindelijk voor en vrouw. Bn-er of niet.

 2. Luuk,

  Stijlloos,ongeïnspireerd gebazel. Sorry ben beter gewend.
  Ga ff in een hoekje zitten en je schamen voor :

  1) Onderwerp
  2) Uitwerking

  Hoop dat ed volgende weer van je gebruikelijke kwaliteit zijn.

  Cheers!
  Jacob

 3. Toen ik jong was werd zoiets afgedaan als een “vrouwenkwaaltje” En natuurlijk is zij precies degene die je eens lekker onder handen kunt nemen.
  Waar is al die extra chemo voor nodig? Ze hebben dat knobbeltje in een vroegtijdig stadium ontdekt, dus uitzaaingen zullen er niet zijn. Waarom dan toch “preventief” zoveel gif naar binnen werken? De hele andere kant hebben we natuurlijk allemaal gezien met Silvia Millencam en dat was het ook niet helemaal. Soms heb ik best met vrouwen te doen!

 4. Ik kom er nog even op terug. Wat dacht je van die blonde stoot van vroeger uit Married with Children? Alletwee haar borsten zijn afgezet en zelfs ik als man kan begrijpen dat daarmee toch je halve vrouwenlijkheid even wordt weggejaapt!
  Die heeft een Nederlandse vriend nu en het schijnt allemaal wel goed te gaan. Ergo: Een doodenge ziekte die heel erg veel voor komt.

 5. Mijn Beste,

  Over het algemeen ben ik zeer geamuseerd door, en onder de indruk van de kwaliteit van, de epistels van Luuk. In dit geval vind ik het beneden alle peil.

  Maar blijkbaar mag ik niet iets vinden over een openbaar epistel zonder dat ik zelf columns schrijf…..

  Op z’n zachtst gezegd een ……aparte…. redenatie.

  Cheers!

  Jacob

 6. @ Erica. Ja natuurlijk, mijnheer Koelman neenmt haar niet voor niets op zijn hak, het is inderdaad niet best, hehe.

 7. Wat vreselijk slecht geschreven dat glamourblog zeg! Daarmee ben ik ook wel weer zo’n beetje uitgereageerd. Iedereen nog een fijne week toegewenst! Groet, Frank.

 8. Schrijf jij dan eens een column Jacob.
  Zo makkelijk om overal een mening over te hebben vanaf je bankstel.
  Als jij denkt beter te kunnen, plaats ik hem graag online!

 9. Ik snap mensen niet die met hun ziekten koketteren op televisie, je kunt een interview ook weigeren namelijk. Als je het wél doet, kun je reacties verwachten en die zijn er dus ook gekomen… Borstkanker is de grootste killer onder vrouwen. Preventieve chemo is dan ook niet abnormaal en zelfs in dat geval weet je nooit of de kanker terugkomt. Het verhaal van het gordijntje over de spiegel gaat me te ver. Sylvie had beter moeten weten!

 10. Hoe dan ook, het blijft een lekkere babe !! Daarom: geluid uitzetten en alleen maar kijken (… en de rest erbij denken)

 11. Luuk Koelman

  @ Ollie
  Ik kruip hier al anderhalf uur naakt over het balkon, mezelf met een gesel op de rug kastijdend. Hoezo?

 12. Tsja..nou, ik weet niet. Tis allemaal een beetje stijlloos, ongeïnspireerd gebazel. En zo ken ik je helemaal niet. Ik ga in ieder geval voor je bidden Luuk, vooruit, ook naakt.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top