Het allermooiste komkommernieuws ooit

Vermoeiend, al dat gedoe rondom de kabinetsformatie. Het begint te vervelen. Maar gelukkig bereikte ons deze week het allermooiste komkommernieuws ooit. In het Servische Novi Sad is een complete warmtekrachtcentrale spoorloos verdwenen.

Het zou zomaar een spannende aflevering uit de X-Files kunnen zijn, maar in dit geval gaat het om diefstal. Volgens de autoriteiten moeten de dieven drie weken nodig hebben gehad om het hele complex te demonteren en mee te nemen. Alleen de fundering en een bijgebouwtje lieten ze achter. Het nutsbedrijf dat eigenaar is, heeft inmiddels aangifte gedaan.

Oh, wat was ik daar graag bij aanwezig geweest! Een agent die met twee vingers w-a-r-m-t-e-k-r-a-c-h-t-c-e-n-t-r-a-l-e typt, zie je niet elke dag. In ieder geval niet bij ons, maar in Servië schijnt zoiets dus redelijk normaal te zijn. Daar leggen dieven tenminste nog eer in hun werk. Wat Hans Klok hier in Nederland met een trucje doet, doen zij daar in het echt. Petje af voor zoveel vakmanschap, want laten we wel wezen: heel laf een zitgrasmaaier uit een garagebox ontvreemden, dat kan iedereen. Net als een fiets stelen. Laatst liep ik langs het station en zag daar tussen de rekken een forens vertwijfeld om zich heen kijken. Waar was zijn fiets? Dit had hij niet verwacht. Dat kon je zien aan de elastiek die al om zijn rechter broekspijp zat. Een uur later liep hij er nog steeds, zo groot was het ongeloof. Dat zegt genoeg. Een Serviër zou nooit zo reageren. Die zou verheugd constateren dat het station er nog staat.

Dat is het mooie aan die lui. Ze denken groot. De afgelopen dagen heb ik daarom in het diepste geheim een slordige vierhonderd van die Oost-Europese Hans Klokjes laten invliegen, vermomd als aspergestekers. Eergisteren hebben ze proef gedraaid en de complete Betuweroute gestolen, maar dat is nog niemand opgevallen. Binnenkort is hun eerste echte klus. Dan laat ik ze het Tweede Kamergebouw demonteren, meenemen en ergens in de duinen opslaan. Ja, ik behandel politici net als ruziënde kinderen. Ik neem ze hun speeltje af. Dat krijgen ze pas terug als ze weer normaal doen. Trouwens, als ik moslim was, zou ik het wel weten. Terwijl Geert op het Binnenhof onderhandelt over gedoogsteun, stiekem zijn bunker jatten. Eens zien of hij dan nog zoveel praatjes heeft.

10 reacties op “Het allermooiste komkommernieuws ooit”

 1. Briljant! Laat ze gelijk de Noord-Zuid lijn ook nog effe meenemen!
  Er zit deze winter ergens een Serviër die er warmpjes bij zit 🙂

 2. Oh, ik zou zo graag mijn buren mee laten nemen met huis en tuin erbij 🙂

 3. Je zou toch denken dat zoiets nogal in het oog loopt op de zwarte markt. Waarschijnlijk moeten ze hem van een foto zien te verkopen, praktisch gezien.

 4. V.C. Mittendorff

  Beste mijnheer Koelman,

  Leuk stukje, dacht ik in eerste instantie vandaag, maar aan het eind was ik zeer verontwaardigd “stiekem Geert Wilders z’n bunker jatten, eens zien, of hij dan nog zoveel praatjes heeft”.
  Op de eerste plaats is het schandalig, dat deze man in een bunker moet leven (door alle doodsbedreigingen), ten tweede weer en voorbeeld van de hetze en stemmingmakerij in de media, voorts hoort een journalist neutrale berichtgeving te geven!!!!!!

  V.C. Mittendorff, “s-Hertogenbosch

 5. Ha die Mittendorff,

  Schande, inderdaad. Wilders moet zo snel mogelijk premier van ons land worden, dan kan hij eindelijk eens grote schoonmaak houden.

  Hij zal behalve premier vanzelfsprekend tegelijkertijd ook minister van Binnenlandse Zaken, minister van Justitie, president van de Raad van State, voorzitter van de Hoge Raad, opperbevelhebber van het leger, secretaris-generaal van de AIVD, hoofdcommissaris van de gehele samengevoegde Nederlandse politie en Eerste Herschrijver van de Nieuwe Glorieuze Nederlandse Grondwet worden.

  Zijn eerste daad zal zijn het invoeren van de kopvoddentaks. Gevolgd door het verbieden van de koran, moskeeën en halal voedsel. Niet land daarna (zo ongeveer een kwartier later) zullen alle links-subversieve elementen als Luuk Koelman opgepakt worden.

  Daar hoort natuurlijk ook bij dat alle websites van die oproerkraaiers gesloten worden. En het oppakken van alle mensen die die websites bezocht hebben.

  Oeps, u dus ook…
  Heeft iemand Mittendorff nog gezien?
  Nee, sinds gisteren niet meer. Hij werd door enkele mannen een auto ingesleurd, die hem meteen begonnen te waterboarden terwijl de auto wegspoot richting detentiecentrum.
  Ah, goed zo, weer zo’n werkschuwe linkslummel minder. Ons land zal echt mooi worden.

  Groetjes,
  Wendy

 6. twee stookketels en een paar branders: ach, die steel ik nog op een fiets met aanhanger…

 7. @Laurens
  als je fiets niet gejat is terwijl jij de boel demonteert 🙂

 8. Het is totaal niet vervelend dat De Heer Wilders in een bunker moet leven
  Liever nog dat hij er totaal niet zou zijn
  Ik snap dan ook nog steeds niet dat er zoveel kortzichtige Nederlanders op dat hoopje lege woorden zonder daadkracht en mening hebben kunnen stemmen

  Verder mooi stukje koelman Heb me uitstekend vermaakt

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top