Afkeer van islam

Geachte heer Wilders,

Hartelijk dank voor de vacaturetekst zoals door u aangemeld in het computersysteem van het UWV. De tekst is gelijk aan een recente tweet van uw hand: “De PVV zoekt kandidaat TK-leden. Mensen met lef, liefde voor NL en een afkeer van islam. Interesse? Stuur motivatie en CV: kandidaat@pvv.nl

Inmiddels heeft zich een eerste kandidaat gemeld: de 26-jarige Sjaak van Geulen uit Kerkrade. Hij staat hier met een klauwhamer achter ons. Sjaak is al zeven jaar werkloos machinebankwerker, maar bezit naar eigen zeggen de kernkwaliteiten waarnaar u op zoek bent. Hij doet aan kickboksen (lef), heeft alle dvd’s van Kim Holland (liefde voor Nederland) én is behept met een meer dan gezonde afkeer van islam. Zo ergert hij zich al jaren aan kassameisjes bij de Albert Heijn die hem “met zo’n kopvod op” vragen of hij Airmiles wil. “Opzettelijk,” volgens Sjaak, “om ons Nederlanders in te peperen dat de Twin Towers niet meer overeind staan.”

Elke zomer boekt Sjaak samen met zijn vriendin een all inclusive-vakantie naar Alanya, aan de Turkse Riviera. Een “studiereis naar het hart van de radicale islam.” Voor Sjaak de enige manier om voor weinig geld die verderfelijke ideologie van binnenuit te bestuderen. Samen met zijn vriendin (die hij als zijn persoonlijk fractiemedewerkster hoopt te mogen aanstellen) komt Sjaak daar #inverzet. Zo deelden zij de Turkse kelner (die elke maaltijd vriendelijk kwam vragen of alles naar wens was) duidelijk articulerend vanuit hun reiswoordenboekje mede, dat hij niet welkom is in Nederland – en dat hij niet moet denken dat Turkije ooit deel zal uitmaken van de Europese Unie. Sjaak hield het boekje vast en zijn vriendin las voor.

Wat kunnen we nog meer over Sjaak vertellen? Hij is een man van principes en net als u bewonderaar van de Republikeinse presidentskandidaat Donald Trump, die een totale en complete stop op moslims wil. Ook is Sjaak vóór vrijheid van meningsuiting, maar “dan moet het wel een normale mening zijn.”

Sjaak typeert zichzelf als een representant van de superieure Westerse cultuur. Want, “je kunt mensen wel afrekenen op hun gedrag, maar veel handiger is het ze af te rekenen op waar ze vandaan komen.” Hij vindt het uitermate zorgelijk dat niet alle moslims een baard dragen. Dat zou verplicht moeten worden. Voor moslimvrouwen ziet Sjaak minder problemen, want “die hebben allemaal al een snor.”

Tot slot wil Sjaak graag zijn gebruik van de klauwhamer toelichten: “Net als meneer Wilders zal ik anderen nooit oproepen tot geweld. Liever doe ik het gewoon zelf.”

Waarvan acte.

Met de meeste hoogachting,

Uw UWV

close

Genoten? Ontvang mijn schrijfsels dan gratis in je mailbox!