Adverteerders gezocht

Ooit gehoord van de Million Dollar Homepage? De 21-jarige Britse student Alex Tew kwam in 2005 op het lumineuze idee pixels op zijn homepage aan adverteerders te verkopen. Alex vroeg één dollar per pixel (= een puntje op het beeldscherm). Het was min of meer een grap, maar doordat zijn idee zoveel aandacht kreeg op internet, en zijn website dus veel bezoekers trok, stroomden de adverteerders toe. Binnen de kortste keren was Alex uitverkocht – en miljonair.

Dat kan ik ook, dacht de 21-jarige Zweed Philip Airosa. Hij startte My Million Dollar Body. Voor ‘slechts’ duizend dollar per vierkante centimeter belooft Philip de rest van zijn leven met de getatoeëerde slogan van de adverteerder op zijn lichaam rond te lopen. Op het moment van schrijven loopt het niet bepaald storm. Nou ja, aan bezoekers geen gebrek, maar adverteerders blijven weg. Logisch, want Philip vermeldt op zijn site dat hij geen advertenties wil op hoofd, handen en voeten.

Nee, dan doet de 25-jarige Natasha uit het Russische Sint Petersburg het een stuk beter. Via haar website I Sell Body.com kunt u stukjes van haar bevallige lichaam kopen. Voor 1 dollar per millimeter prijkt uw logo dan op de naaktfoto op haar website én Natacha belooft plechtig uw logo ook op haar lichaam te schilderen. Wees er maar snel bij, want haar tepels en kruis zijn al opgekocht door de websites Naughty.com en Between-legs.com.

close

Af en toe een verse column én exclusieve schrijftips in je mailbox?